8623 Balatonföldvár Rákóczi Ferenc u. 32. | +36 84 340 906 | info@nyugatistrand.hu
A- A A+

Az elmúlt lassan egy évtizedben Balatonföldvár városvezetése igen nagy hangsúlyt fektetett a turisztikai fejlesztések megvalósítására. Új turisztikai attrakciók mellett,  a meglévők fejlesztésére is sor került. 

A Balatonföldvári Nyugati Strand, mint „a város nyugati kapuja” az elmúlt 30 évben felújításon nem esett át. A leromlott állapotú épületek és a strandterület a régmúlt idők hangulatát idézte.

Jelen projekt keretében megújul a stand teljes területe a kiszolgáló egysége, a strandterület, a kikapcsolódást nyújtó elemek egyaránt, mellyel létrejön egy a már XXI. századi elvárásoknak megfelelő, attrakcióiban gazdag strand.

A Balaton Térség Fejlesztési Programjához való illeszkedés alapján a projekt a következő fejlesztési területekhez kapcsolódik:

  • a strandok fejlesztése, esztétikus felújítása a vízparti szolgáltatások fejlesztésével és az akadály-mentesítés támogatásával
  • a balatoni strandok családbarát jellegének erősítése (pl.: játszóterek, animáció)
  • aktív sportos strandélet infrastrukturális feltételeinek a megteremtése (vízisí, egyéb vízi sportlehetőségek, sportpályák kialakítása, strandröplabda, foci mély homokkal stb.)